Bedrijven maken steeds vaker gebruik van nieuwe technologieën om de efficiëntie van hun bedrijfsprocessen te verhogen. Cloud computing kan dan de ideale oplossing zijn en biedt heel wat interessante voordelen onder meer inzake schaalbaarheid en flexibiliteit. 

Wanneer u overweegt om over te stappen naar de cloud, is het natuurlijk belangrijk de juiste cloud-omgeving te kiezen voor uw bedrijf. U heeft daarbij de keuze tussen een private cloud, publieke cloud of een hybrid cloud-oplossing. 

Download gratis gids over verschillende cloud-omgevingen

De keuze van het type cloud heeft alles te maken met de noden en behoeften van uw bedrijf. Niet alle bedrijven zullen bijvoorbeeld gediend zijn met een publieke cloud wegens veelvuldig gebruik van gevoelige data. Om de verschillende cloud-omgevingen beter te begrijpen en de juiste keuze te maken, stelde IBM een whitepaper op met heel wat nuttige informatie. Wenst u meer te weten over de verschillende cloud types? Dan vindt u in het eerste hoofdstuk "Understanding cloud environments and multicloud management" alle informatie die u nodig heeft.

In dit hoofdstuk leert u:

  • meer over de verschillende cloud types
  • welke meerwaarde ze kunnen betekenen voor uw bedrijf
  • waarom hybrid cloud de beste combinatie van beide types is

Benieuwd naar dit hoofdstuk uit de IBM whitepaper "Hybrid cloud: the best of both worlds"? Vul het formulier in en download meteen gratis de whitepaper.